Summa sidvisningar

2015-01-12

Att räkna dygnets timmar

Ibland känns vissa dagar längre än andra. Ibland ack så mycket kortare. Jag trodde alltid att det var en inbillning. Nu vet jag bättre. Ty vissa dagar kan fyllas av miljoner små händelser, medan andra dagar knappt bjuder på plats för att andas.

Enstaka dagar i livet har jag åldrats årtionden. Sekunderna under dagen har liksom lyft på förlåten till ett dunkelt minne, en känsla, och kastat ut den i det strålande dagsljuset. Och plötsligt har saker fallit på plats. Plötsligt har jag erbjudits en förklaring, ett avslut. Så där. Under ett par sekunder.

Andra dagar har jag vandrat som i trögflytande gegga. Livet har andra fått leva. Och trots att jag osaligt lyft fötterna och satt ner dem, gång efter gång, har jag förvånad tittat på klockan och insett att ingen tid alls har förflutit. Ingenting får mig att förflytta mig framåt, ingen öppning finns och ensam och omsprungen, gaggar jag runt i geggan.

Så inte kan vi räkna dygnets timmar. Precis lika lite som vi kan hålla fast en tanke i handen, eller fånga en kyss. Men det spelar ingen roll. Spelar ingen roll alls.


3 kommentarer:

 1. Nej, det spelar faktiskt ingen roll, det är oftast inget som vi kan göra så mycket åt. Men vackert formulerat.

  Svar: Haha! Nej, jag är fortfarande snoppfri i nacken.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tid är det enda vi har gott om... Åtminstone enligt Bodil Jönsson, som skrev Tio tankar om tid... Känner igen mig det där med att i bland rusar tiden i väg och ibland står den helt stilla. Önskar jag kunde styra när det hände! Tack för alla dina glada tillrop inne hos mig. Just nu känner jag mig på väg upp, men det kan snabbt ändras. Som tillexempel av att min pappa, som fått plats på ett fint äldreboende, där han trivdes med personalen och där det är lättare för hans bekanta att besöka honom, ändå bestämde sig för att flytta hem till sitt stora hus som kräver massor av omvårdnad för att han ska kunna bo där... Brrr, jag försöker att inte tänka på det...

  SvaraRadera
 3. Väldigt fint formulerat inlägg och som du ofta lyckas med när det gäller mig i alla fall så finns igenkänningsfaktorn där.
  Kram

  SvaraRadera