Summa sidvisningar

2015-01-16

Att revidera en lista

Och så var det dags. För en liten reviderad lista. En lista som jag snodde från en annan blogg, i en annan tid. Och som tvingade mig att fundera. Och omformulera mig. Gör den ni också. Om ni vill.

Vad tror du på?

Att jag är precis lika unik som alla andra. Ounikt unik. Och därmed lika värdefull och betydelsefull. Som alla andra. Jag tror att min sanning är min. Din sanning är din. Och de är båda lika relevanta. Och så tror jag att vi alla existerar i ett sammanhang. Enbart.

Vad räds du?

Förutom det uppenbara – att jag oroar mig för mina barns väl och ve, hälsa och ohälsa – så oroar jag mig mera än jag räds. Jag oroar mig för vårt överutnyttjande av vår planets resurser, för vårt underutnyttjande av vår priviligierade ställning i världen i demokratins och solidaritetens namn. Jag oroar mig för vårt egoistiska tänkande. För vår indelning i ett ”vi och dem”. Jag oroar mig för trångsyntheten. Jag oroar mig för att inte hinna med. För att inte räcka till.

Vad vet du?

Jag vet att jag har tur. Att jag är en priviligierad person, född i en priviligierad tid och på en priviligierad plats. Jag vet mitt värde. Och därmed också ditt värde. Jag vet att jag älskar mina barn förutsättningslöst. Och att jag är ounikt unik.

Vad hoppas du?

Att jag skall fortsätta min resa mot en bättre version av mig själv. Att mina söner kommer att bli starka och trygga vuxna, med ett rättspatos. Att vi människor skall höja blicken från det som är vår verklighet och se andra. Att jag skall få hålla föreläsningar om styrkan i solidaritet och i att vara människa. Att jag får skriva. Och att jag skall få kunna skriva. Och skriva.

Vad längtar du efter?

Att sommaren 2015 blir varm. Att dansa. Att krama mina pojkar. Att äta en god middag. Att våga djupandas. Andas ut. Och inte behöva fundera på om jag får lov; lov att existera i mitt hemland, i min hemstad.

Vad grät du för sist?

Jag grät över mänsklighetens grymhet. Över hur vi i vår enfald tror att vi är berättigade till att döda varandra. Och så grät jag för att jag inte hinner med.

Vad har du för hårfärg till naturen och vad har du för hårfärg nu?

Typiskt skandinaviskt, trots min ungerska härkomst: råttfärgat. Med åren har det mörknat en hel del och numera är det rätt mycket grått i. Men jag bleker det ljust. Vitt. Har gjort i 7 år. Och försöker numera sluta med det. För att det inte spelar någon roll längre. Alls.

När skrattade du senast?

När jag tänker efter var det alltför längesedan. Faktiskt. Vad sorgligt! För jag tycker om att skratta.

Vilken låt har du nynnat på idag?

Jag nynnar inte. Jag sjunger. Oavsett hur det låter. I lurarna under träningen idag hade jag ungersk musik.

Vad gör dig arg… så där i vardagen?

Smygrasism. På nätet, FB och annars. Felvinklade artiklar och idiotiska programledare på TV som har en dold agenda. Den skeva kroppsuppfattning som råder idag.

Vad har du för åsikt som mest skiljer sig från flertalet andras?

Hmmm… Förmodligen min starka åsikt om att vi har en demokratisk SKYLDIGHET att vara solidariska. Punkt slut. Att jag ALDRIG skulle använda mig av RUT-avdraget. Att jag ALDRIG skulle tatuera eller pierca mig och att jag inte tycker att sex är viktigt.

Vem är ditt ”frikort”?

Skrattar. Som sagt – väldigt lågt libido här – men jag attraheras av Sean Penn.

Vad drömmer du om?

Att alla människor skulle inse att vi alla är ounikt unika. Med samma värde. Och att vi inte har rätt att i någon religions/ideologis namn döda andra. Och så drömmer jag om en varm sommar. Om ett snett leende.

Hur många människor älskar du?

Oj. Har aldrig funderat på antalet. Men inte jättemånga. Jag tycker om en massa människor. Älskar är jag mer restriktiv med.

Hur många älskar dig?

Ingen aning. En handfull kanske? 

Hur många bryr du dig om?

Många, många. Jag är en macro-människa. Tänker och existerar i stora sammanhang. En positiv och glad person. Med ett stråk av passion och tango-mode.

Hur många avskyr du?

Inte många. För jag försöker alltid förstå vad/varför/varifrån en människa och hennes åsikter kommer. Allting måste sättas i en kontext. Ett sammanhang. Däremot finns det folk som äcklar mig. Som pedofiler. Nazister. Nationalsocialister. Och så har jag svårt för fundamentalister – av ALLA de slag.

Vem har du fått höra att du är lik?

Dunderklumpen, Jessica Simpson (?). Dunderklumpen var nog mest spot on. Ni som känner mig vet att jag tycker att jag är ful. eller kanske mera nogräknat, tycker jag utseende är absolut underordnat.

Har du gjort något oförlåtligt?

Ja.2 kommentarer:

  1. Inte så mycket nyheter för mej som känner dej hyfsat men kul att läsa ändå. Älskar ju listor. Hängde på och "stal" den. Kram fina

    SvaraRadera
  2. Älskar alla dina svar! Jag känner igen mig i mycket, men har inte orkat engagera mig på samma sätt som dig. Jag hoppas det snart ska bli ändring på det, för jag är så trött på att vänta på förändringen, att världen ska inse att vi måste byta väg, nu vill jag vara med och själv styra om!

    SvaraRadera