Summa sidvisningar

2014-02-09

Att oshoppa

I helgens famn, mellan träning, städning, umgänge och ren och skär avslappning, slog en sak mig. För att vara någon som är totalt ointresserad av shopping har jag handlat ovanligt mycket det senaste halvåret. Röd av skam – då jag på min blogg nästan gjort en grej av att jag inte handlar särskilt ofta – beslöt jag mig att räkna efter. Och göra en offentlig avbön.

Så det senaste halvåret har jag faktiskt handlat följande:

1. Ett par vinröda Ecco-stövletter! De dyraste skorna jag NÅGONSIN köpt. 1400 kr. Dem har jag använt oavbrutet. De skönaste skorna jag ägt.
2. Så gick mina två par jeans sönder. Ena paret var trådslitet vid rumpan och det andra paret gick sönder i dragkedjan och slet sönder byxorna. Så jag köpte ett par mörka jeans. På Lindex. Höga i midjan och i slimfit. 399 kr.
3. Så köpte jag i november en tröja. Av ingen anledning alls!! En lila, stickad tröja med ”pingvinärm” och en nitad stjärna på framstycket. 299 kr på B-Young. Helt utan anledning!!!
4. I februari nu gick min vinterjacka sönder. Jag har två: en kort, tunnare, för de vintrar vi har i plusgrader. Passar för höstar och vårar också. Och så en ”minusgrader-jacka”, för de kalla vintrarna. En längre tjockare. Den gick sönder. En dag när jag skulle stoppa ner ärmen i jackan fick jag inte igenom armen. När jag tittade efter vad felet var, visade det sig att hela fodret smulats sönder. Så det blev en ny. En underbart, vacker, starkt lila, McKinley-jacka (Eller en ”Didrikson-kopia” som expediten sa när hon fick ringa om priset på den!) på rea-rea. 449 kr.
5. Nu i januari – när vintern smällde till – märkte jag också att mina mångåriga vinterkängor blivit slutslitna i sulan. Jag kände marken igenom dem. Inte optimalt på något sätt. Alltså, efter en hel del tandagnisslan, köpte jag nya, vattentäta, vinterskor. På rea-rea på Intersport. Precis som jackan. Och McKinleys. Precis som jackan. 399 kr.
6. Sist, men inte alls minst, (eller jo, minst) köpte jag en ny mössa! Bara sådär lättvindigt! I en vacker lila färg. 79 kr. Också på Intersport.

Här syns faktiskt nästan allt: mössa, jacka, och skor! *ler* 


Sammanlagt alltså:
1499
399
299
449
399
79    Sammanlagt: 3124 kronor. Jösses!!!!

Alltså. Jag ber om ursäkt. Jag handlar faktiskt ändå. På sex månader är detta vad jag handlat! Grymt mycket!


4 kommentarer:

 1. Jättefint M V i s s t Är det kuuul att shoppa!!!;-)
  Shop until You Drop
  Varma kramar till Bästkusten
  Mia

  SvaraRadera
 2. Men du har ju ändå bara köpt det du måste..*L*
  Så farligt är det väl inte.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hahaha, jag tänker på många bloggar jag läser där det ALLTID handlas kläder. Nu är det vårkläder som ska inhandlas, om några månader är det sommarens outfit, sen blir det hösten och sen vintern. Skor, byxor, tröjor, klänningar, smycken, smink, parfymer... Allt ska matchas och allt ska bytas. Jag köpte faktiskt en ny dunjacka i höstas. På rea. För att ersätta den jag haft i 20 år men som gick sönder i tvätten... Och det senaste paret skor jag köpte var förra vinterns varma vinterskor... Jag handlar nog ändå mer kläder än dig, men nästan alltid på rea och det jag köper använder jag mycket. Jag läser en annan blogg, Eva P, (http://eva.monkeytoys.com/) hon är otrolig med sina pengar och jag uppskattar mycket mer att läsa om hur hon vrider och vänder och ser om sin ekonomi, än de som alltid bara visar upp sina senaste fynd... Hon är ensamstående men har precis lyckats skaffa sig en sommarstuga tack vare långsiktigt tänkande, det är så kul att läsa om! Dina lila inköp är fantastiska, och du kommer troligtvis njuta av dem i flera år!

  SvaraRadera
 4. Jättefina saker du hittat. Jag handlade mycket mer förr. Har liksom tappat lusten för det lite nu. Förut var det något varje lunch...nu kanske bara något varannan vecka om ens det! Kram

  SvaraRadera