Summa sidvisningar

2014-02-18

Att trycka emellan

Olika inlägg. Om olika saker. Det är sportlov på Västkusten. Vi har startat med att B har haft hög feber sedan i lördags. Han har aldrig feber. Han har en massa annat, där migränen är värst, men feber har han bara haft en gång innan. Idag känner fler familjemedlemmar att vi håller på att bli sjuka. Tyvärr. Så vi får se hur det blir med vad.

Trycker emellan ett inlägg om allt och inget. Fortsätter med utmaningarna. Bara för att känna att något blev gjort en dag som denna också. För mina fingrar mot tangenterna gör ont. Lederna värker. Suck.

Dag 08 – Den mest överskattade boken
Dag 09 – En bok som du inte trodde att du skulle gilla men som du älskade

Det finns MÄNGDER med överskattade böcker och författare. Här kan jag inte välja. Serien om Ayla (eller vad stenåldersflickan nu hette?) med ”Grottbjörnens folk” som första bok. Ojojojojojojojojoj. ”Fifty Shades of Grey” – jösses vad otroligt dåligt skriven. Och skämmigt unken. Och en massa andra – som jag tidigare läst med behållning, Judith Krantz böcker, Jackie Collins etc. Men, en av de senaste jag läst, som otroligt många tyckte om, som jag verkligen INTE tyckte om var ”Ur vulkanens mun” med Helen von Zweigbergk. Jag blev provocerad och irriterad på karaktärerna. Tyckte inte alls om dem.

Bild lånad från nätet


En författare som jag haft svårt för att läsa HELT på grund av att jag fått för mig att jag inte tyckte han var sympatisk, var Jan Guillou. Jag vet inte alls om min åsikt om honom ändrat sig, men min respekt för honom som författare har väckts. Jag har läst ”Brobyggarna” men stor behållning. Trodde inte alls att jag skulle tycka om den, men den är skriven med ett mycket rakt och direkt språk. Utan alltför stora omhärvor och utsmyckningar. Och det gillar jag. Historien är intressant och belyser människoöden jag inte ens funderat över. Den ser på den moderna historien ur ett annat perspektiv, sann eller inte. Den väcker tankar och funderingar. Som en bra bok skall.


 
Bild lånad från nätet

3 kommentarer:

 1. Hoppas att du vilat mycket idag och att detta hjälper så du inte blir sjuk!

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt att det händer nu.
  Ni får kurera er!
  Kram

  SvaraRadera
 3. 50 shades of Grey, hua... Men jag gillar ju böckerna om Ayla, även om jag kanske inte skulle gillat dem om jag läste dem NU... Och Krantz, och Collins gillade jag med... Jag minns att jag gillade Ur vulkanens mun, eftersom jag i den kunde uppskatta den snäva synen de hade på varandra, och det frustrerande sett de betedde sig på mot varandra och främst mot barnen, utifrån situationen de var i där och då. Men efterföljaren, när de fortsatte att behandla sina barn så enormt illa, trots att de separerat, den mådde jag dåligt av! Sen Guillou... Jag läste nästan alla i Carl Hamilton serien, men orkade inte med hela vägen ut. Ondskan däremot var en upplevelse att läsa!

  SvaraRadera