Summa sidvisningar

2014-02-24

Att vädra morgonluft

Eller bara vädra. Luft. Vädra luft. Ja, något magiskt var det allt med min promenad till arbetet i dag. Ljuset, ni vet. Det magiska ljuset verkade vara tillbaka. Vinden som nådde mig låg i motvind men den var inte längre bitande kall, gick inte genom märg och ben. Men trots att jag andades plusgradevind, anade jag oråd.

Det är ännu bara i slutet av februari. Men fåglarna sjunger för mig var morgon. Ogräset i gruset har fått fäste och till min skräckblandade förtjusning kunde jag upptäcka små knoppar på vissa buskar. Videungnen kikade under lugg på mig på min vandring. Och på promenaden hem, sent på eftermiddagen, värmde solens strålar mina mörka jeans. Men det är bara i slutet av februari. Därför vädrar jag bara morgonluft – inte vårluft.

För, istället för att hoppas på våren, hoppas jag på att inte ogräset mitt blir begravt i slaskig snö inom en vecka. Jag undrar hur fåglarna skall klara sig, växterna och de knoppande buskarna? För, det är inte vår. Har mycket sällan varit det här vid denna tid. Även om jag älskar våren. Sommaren. Ljuset och värmen. Så är det inte vår ännu. Bara så att vi kommer ihåg det. Så att vi inte blir alltför besvikna när vi upplever en snöfylld, sen, påsk.

Jag vädrar luft. Morgonluft. Och kanske ljusluft. Men inte vårluft. Ännu.


3 kommentarer:

 1. Ja vädret är allt bra märkligt ibland. Här kom sommaren flera månader senare än den brukar, men då slog den till med galen värme. Återstår nu att se hur länge den varar. Kram

  SvaraRadera
 2. Här är det lite tvärtom, jag skulle önska att det blev lite kallare och kom lite mer snö, så att det blir en lång och fin vårvinter. Just nu slaskar allt bort, det är plusgrader och blåst och ska vara så i minst en vecka enligt SMHI... Jag hade behövt en stillsam vårvinter, utan slask och is, för från och med idag är jag sjukskriven på heltid för att vila, och det känns skrämmande. Jag tror inte jag kommer att kunna komma tillbaka till ett jobb som kräver så mycket engagemang av mig, och med dagens syn på sjukskrivning innebär det nog arbetslöshet... Ja, ja, jag får väl skriva den där boken då om inget annat...

  SvaraRadera
 3. Här hos mig kom det en hel massa snö i helgen.
  Å i går var det 10 plus så det blev givetvis en massa tö och slask.
  Nej våren är nog inte här ännu men den inger hopp...

  SvaraRadera