Summa sidvisningar

2012-12-09

Att betrakta natten


Så blev det natt. Och så kom dimman in och lade sig över vår lilla stad. Redan under den tidiga eftermiddagspromenaden sågs mjölkvita älvor dra in över fälten. De såg ut att ha bråttom, vällde in så att det skummade. Och till natten så fanns de så överallt.

Jag kikade ut på dem i skydd av julstjärnorna i fönstren. De hade förvandlat de kvarglömda spindelvävarna till vackra vita spetsdukar. Över vissa grenar hängde de i tjocka sjok, som gardiner. över andra såg det mera ut som en älva fastnat med sin spetsprydda kjol och lämnat kvar en liten remsa med vackert virkade spetsar. Förtrollande. Och förtjusande. Ty jag satt ju inne, i värmen.

Jag satt med mina julbrev. Till mina vackra pojkar. Jag skulle författa om och summera deras 2012. Berätta om mina förhoppningar och önskningar inför deras framtid. Berätta om hur stolt jag är över dem och om hur mycket jag älskar dem. Om hur de utvecklats under året och vad de övervunnit.. Med de vackra snöälvorna utanför fönstren blev jag sentimental och känslosam. Breven blev fyra sidor långa var. Fyllda med kärlek.

Ikväll rasar en mindre storm utanför fönstren. Borta är alla spetsarna och älvorna. Nu böljar ett oidentifierat snöhav fram och tillbaka över gatan. Men här inne sitter jag. Med mina pojkar. Och önskar er en god kväll!God kväll!

12 kommentarer:

 1. Såå fint skrivet av Dig rara M. Julbrev till sina söner, vilken fin tanke. Sammanfattning av året som gått, tycker dem säkert kommer att gilla att läsa när dem är vuxna och får familj en vacker dag. Dina beskrivningar av dimman är så vacker, såå genomskinligt och skört. Det är ju precis så det är, Önskar Dig och Dina pojkar en fortsatt fin söndagkväll. Många snöiga kramar Mia.

  SvaraRadera
 2. ifr Pinkladycookbook såå klart ;-)

  SvaraRadera
 3. Finingar! Jag blir så lockad att försöka göra något liknande till mina barn, jag får fundera på det!

  SvaraRadera
 4. Mysigt! Och vilken härlig bild! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag sammanfattar året för hela familjen, men inte direkt till pojkarna. Gör ett "årsbokslut" och väljer bort och väljer kvar.

  SvaraRadera
 6. Men å vad fint. Julbrev till barnen. Fantastiskt! Får de breven nu eller sparas breven till framtiden?
  Mjölkvita änglar - så ska jag se dimma i fortsättningen! Underbart!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Vilket fint foto av er. <3

  När jag var gravid och min pappa fortfarande var i livet så frågade han om jag inte hellre ville ha en dotter, efter ha fått veta att jag skulle få en son. Och det var så konstigt. Direkt när jag fått reda på att jag skulle få honom så var det ju så självklart att jag inte ens tänkte på hur det skulle vara att få en dotter. Och nu har jag två som du. Tänk vilken lycka man kan ha ibland!

  SvaraRadera
 8. Trodde jag kommenterat men det hade jag visst inte...
  Så fin tanke med julbreven!! Vilken gåva.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Fint med julbrev verkligen. En väldigt skir, målande vacker text! Kram

  SvaraRadera