Summa sidvisningar

2012-12-01

Att smäkta


Så vackert det låter. Att smäkta. Längta, tråna, trängta. Smäkta efter ljuset, efter värmen. Smäkta efter kärlek, närhet. Tråna och längta efter det som gör en gott, det som sätter fart på livsandarna och som får en att le. Att smäkta. Drömma oss bort i en smäktande vals. Två som dansar, som vet var fötterna skall placeras, som inte trampar varandra på tårna. Ack, om livet kunde vara så.

Försmäkta. Att smäkta för. Utöver, bortom. Försmäktar vi bär vi vår längtan och trängtan ett steg för långt. Då går vi under av den. Förtvinar och dör. Försmäktar av hunger. Av ensamhet, i mörker och kyla. Försmäktar ensam i en eldig tango för två. Eller fasthållen och trampad på tårna i en illa dansad vals.

Så mäktar vi med. Livet däremellan. Mellan trängtan och förtvinelse. Mellan smäktan och försmäktan. Finns vi i mäktan. Vi mäktar med mörkret, för vi vet att ljuset kommer så småningom. Vi mäktar med kylan, för snart blir vi varma. Vi kan dansa en sämre vals eller två för vi kan båda skratta åt det. Och så går åren. Och livet. Och vi mäktar med. Alla de gånger vi inte smäktar eller försmäktar.Sov gott!

5 kommentarer:

 1. Det är nog tur att livet är så där mest... grått.
  Vi skulle i längden inte orkat med ytterligheterna. Mellan smäktan och försmäktelse.
  Kram A

  SvaraRadera
 2. Längtan jaa man kan längta efter såå mycket, precis som Du säger ljuset, värmen, människor man älskar jaa och den storastorastora kärleken..suck...Den där riktigt varma känslan när man känner att man kommer hem...den längtar längtar Jag efter sååå mycket...Hoppas Du har en mysig advent på den fina Bästkusten. Fint musikval äälskar Leonard Cohen kan lyssna på honom i timmar ibland. Leta upp hans musik på spotify den där han har livekonsert i London underbar !!!!! Kram på dig i lördagkvällen

  SvaraRadera
 3. Längtan är ett vackert ord tycker jag & ett vackert inlägg av dig, önskar dig en ljuvlig 1a advent fina M kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är jobbigt att längta jag...så jag försöker låta bli att längta. Smart drag? Troligtvis inte.

  SvaraRadera
 5. Förstod att din tango-själv skulle göra ngt fint av verbet :-)

  SvaraRadera