Summa sidvisningar

2014-07-05

Att lyssna på texten

Jomen irritationen lade sig inte under kvällen. Inte heller efter en god natts sömn. Eller efter sedvanlig dammsugning, sommarbrunch, tvättvikning etc. Nej, irritationen var kvar. Så då får det bli ett inlägg.

Jag älskar musik. Lyssnar jag inte på något, sjunger jag högt för mig själv. Hör jag musik i affärer, hissar, måste jag nynna med och om jag inte aktar mig kommer jag på mig själv med att dansa till. Suck. Min musiksmak sträcker sig över tid och rum. Lyssnar på alla genrer, alla typer av musik och musik på många olika språk. Så vad irriterar mig så förbålt?

Texterna i dagens nypublikationer. De handlar nästan alltid om att ”röka på”. Att bli hög. Att släppa taget, fnissa, ha roligt, älska och hångla, NÄR MAN ÄR PÅRÖKT!!! Gaaaaaaahhhhhhhhh!!!! Vad f*n!!!!!!!!! Det finns hur många slangord och uttryck för att röka cannabis – googla får ni se – och nästan varenda låt innehåller något av uttrycken. På både engelska och svenska.

Uttrycken är maskerade och man kan tro att de betyder något annat men det gör det inte. ”Rulla grälle, rulla kashmir”. Suck. För jag, som aldrig rökt, rökt på eller druckit alkohol har haft otroligt mycket kul i mitt liv. Utan grönt, brunt, kaka och spliff. Jag har inte behövt vara wasted för att våga gör saker. Jag har dansat och fnissat hela natten, hånglat vilt och sett solen gå upp över havet. UTAN att vara pårökt eller dyngrak.


Alltså. Nu vet jag inte längre om jag vill lyssna på den nya musiken. Mainstreammusiken. För jag störs alltid av texten. Orkar inte sjunga med. Trots att musiken är fantastiskt bra.
2 kommentarer:

  1. Visst är det hemskt, ibland tur man inte kan alla uttryck! Det gör dessvärre barnen....glorifiering av cannabis i texterna....nu är det mer ok att röka på än dricka alkohol vad det verkar. Jag försvarar inte att ungdomar som inte får, dricker alkohol...men cannabis är olagligt oavsett ålder! Kram

    SvaraRadera
  2. Jamen, eller hur? Är det Beyonce som har en låt där hon till och med låter full när hon sjunger+ Vad är det för idioti! Jag har varit den galnaste på många fester och har aldrig tagit droger i någon form. Jo, snusat en gång som tonåring och blev helt utslagen... Jag är ändå glad över att det verkar som att droger är betydlgt mindre vanlig i de kretsar mina barn rör sig, än i de som jag rörde mig i när jag var i deras ålder. Sen pratar vi mycket droger här hemma, och resan till Amsterdam gav många bra tillfällen oxå, med coffee houses, där kah kunde koppla till barer och prata om att jag tyckte att både alkohol och marijuana/cannabis skulle vara förbjudet....

    SvaraRadera