Summa sidvisningar

2012-04-22

Att begå helgerån/Att musikutmanas XXI


Jodå. Det ÄR dags för musikutmaning nr 21. Igår skrev jag om nr 19 – om överskattning. Och jag hoppar med berått mod över utmaning nr 19. Den handlar om vad jag eventuellt sjunger i duschen. Men det har jag redan skyltat med. Alltså är det dags för nr 21: Bästa sångerskan.

Håller er dock på lite halster tror jag. För idag har jag begått ett helgerån. Gjort något som jag ALDRIG trodde jag skulle göra. Någonsin. Jag har slängt böcker!! En hel stor papperskasse!!

Hela helgen har gått åt till IKEA. Först hyra släpvagn, låna bil med dragkrok. Köra 100 km fram och 100 km tillbaka. Lasta in alla möbler. Bära ut alla gamla. Sätta ihop alla nya. Torka av. Städa tillbaka alla böcker. Och däremellan laga mat, baka, diska, tvätta, planera fest, prata i telefon, handla, läsa handlingar, läsa läxor med killarna, umgås lite (kanske). Med mera, med mera. Träningen fick hoppas över. Men efter att har burit uppför trappor och nerför trappor. In och ut. Så tror jag att jag kommer att få en välförtjänt muskelverk. Ändå.

Nå, men så till saken. Begå helgerån. Inte alls bra. Min personlighet krockade med min personlighet. Frontalkrock. Hon som städar och rensar ur, kom på kollisionskurs med hon som ömt vårdar. Minnen och böcker. Tidningar och gamla brev. Vi fick kompromissa. En kasse böcker åkte till tippen. Alla på främmande språk. Slitna. Sönder. Ett par gamla 'tant-snusk' romaner. Några ungdomsböcker. Jag tillät den vårdande delen av mig sörja lite innan jag släppte fram den strukturerade, som nöjt tittade på de nya, vita, luftiga bokhyllorna. Suck. Av sorg – och av glädje. Tudelat.

Men. Den bästa sångerskan alltså. Njaa.. det finns en massa duktiga sångerskor faktiskt. Som sjunger så att det suger i hjärtat. Men jag vill lyfta fram en. Hon skall ha stor cred för att hon dessutom sjöng på originalspråket – trots att det var tillåtet att sjunga på engelska. Texten är fantastiskt vacker, men man behöver inte förstå den. Man kan njuta ändå.

Olta Boka för Albanien 2008 ” Zemrën e lamë peng”Ha en fantastisk vecka!

5 kommentarer:

 1. Slänga böcker det är svårt...skulle också behöva rensa men lusten har inte infunnit sig finns så mycket annat kul att göra :) kram Diana

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en riktigt fin vecka tillbaka! Och det är skönt att röja ur och lämna vissa saker bakom sig, och det allra mesta kan ju komma i någon annans vårdande famn och börja ett nytt kretslopp! Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker låt och vacker röst. =D

  Och jag håller med dig att slänga böcker är skitsvårt. Jag har inte lyckats än.

  SvaraRadera
 4. Usch ja, slänga böcker är svårt. Jag har provat att lämna in till antikvariat några gånger, men de vill ju inte ha allt. Bokbörsar på nätet finns det ju, men oj vilken tid det tar att lägga in alla böcker.

  När vi rensade ut efter min mamma blev vi tvungna att slänga en massa, men det tar emot.

  Jag är så mycket boknörd att jag inte förstår dem som köper pocket - för då kan de slänga dem när de läst ut dem. Slänga en bok?! Läst bara en gång?!

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte slänga just böcker även om det är pocket. Nä det går bara inte. Kram!

  SvaraRadera