Summa sidvisningar

2012-04-28

Att musikutmanas XXIII


En magisk spegel. Påstod hon att det var. Med ett leende på läpparna och med ett ljus i ögonen hon inte haft på länge. Vi visste båda två att det inte var något särskilt magiskt med den egentligen. Men tanken tycktes kittla henne. Göra henne glad. Syster I. Och det unnade jag henne. För jag hennes leende värmde mig också. Omfamnade även mig.

Den nya hallspegeln. Avlång. Tung. Med en guldfärgad, tjock, ram. Fasettslipad ner mot kanterna. Vacker. Tydligen såg man fin ut i den. Lite längre, lite slankare. Och när man möttes av den bilden slappnade man av, sträckte på sig. Log. Så när blicken hunnit upp för att möta ögonen, såg man en leende, glad människa. Man såg sitt bästa jag. Man kunde se det andra såg: en vacker Någon. Så. Kanske var det en magisk spegel ändå? Spegeln jag satt upp i hallen förra veckan.

Om så var fallet, tackade jag ödmjukt ödet för att den fört den i min väg. Jag skall vårda den ömt.

I kväll tänker jag bjuda på ännu en del i musikutmaningen – vi börjar närma oss slutet nu. Bara sju utmaningar kvar. I kväll blir det: Låten du älskar men din partner inte tål. Relativt enkelt. Jag älskar denna låt. Dels är den på ett av mina favoritspråk, dels är det en smäktande kärleksballad. Titeln betyder ”Efter dig” vilket skall tolkas som tiden efter dig. Inget någon någonsin har tyckt varit något särskilt med låten. Varken partner eller barn. Men jag älskar. Låten från året jag föddes.

”Apres toi” med Vicky Leandros för Luxemburg 1972Ha en god lördagskväll!

6 kommentarer:

 1. En magisk spegel - inte dumt.

  Efter dig, vad vackert. =)

  SvaraRadera
 2. Blev så glad av att se dig idag :)
  Kanske inte den socialaste men bara av att se dig värmde!
  Kram till dig <3

  SvaraRadera
 3. Åhh, då var jag tio år. Jag tycker den här är fantastiskt bra, Jag kan ingen franska, men den här refrängen sjunger jag med i om den kommer på radio. Inte allt för ofta numer, men nu gav du mig den gpåvan, jag har suttit här hemma och sjungit!

  SvaraRadera
 4. Nä, jag visste inte heller att det fanns men till slut var jag så less på skiten o ringde min husläkare o se, det fanns medicin. Som jag skrev, ett mirakel 1a gg jag testade det. Ju tidigare man börjar, helst vid 1a stickningarna, desto bättre är det. Jag brukar hämta ut en ny förp så fort jag tagit slut på en för att ha hemma om det dyker upp en lör emiddag el sön när apotek är stängt.
  Det är samma medicin som för gen.herpes, Aciklovir, så fråga din läkare nästa gg el ring bara o be om det.
  Ha en skön söndag!!

  SvaraRadera
 5. Åh, en magisk spegel :) Var rädd om dig M och krama dina fina killar en extra gång kramar Diana

  SvaraRadera
 6. Jag vill också ha en magisk spegel. Förresten så har jag nog en stor avlång sak med låtsasguldkanter i sovrummet...

  SvaraRadera