Summa sidvisningar

2012-05-02

Att dofta sol


Ben i svarta stretchjeans. Så plötsligt en dag värmer det så gott om dem. Det som hela hösten, vintern och våren varit kallt och sammanbitet hopdraget, nås nu av värmande strålar. Det doftar från jorden. Från asfalten. Från gruset. Frisk, försvinnande morgonkrisp byts ut mot vindar som för med sig den mjukare, varmare luften.

Sopar rent uppfarten. Rent från gammalt höstbös, rent från vinterns halkgrus. Rent från den kalla vårens brustna förhoppningar. Funderar på sommarens projekt kring huset. Bestämmer att.. Nej, bestämmer att INTE. Inte denna sommar. Skall njuta. Istället. Efter att ha oljat altandäcket. För det är dags nu. Det är den tiden.

Doftar av sol. Underbar sommarvarm sol. I lä. I en baden-baden. Äntligen utan tjockjacka, utan oro för att hamna i ett bedrägligt korsdrag. Bara blunda. Och njuta. En humlas hummande. Småfåglarnas tjatter i häckarna. De knoppande buskarna i trädgårdarna. Syrenernas löften om berusande doft. Min hud doftar av solen. Mitt sinne doftar av välbehag. Det här är mitt element.

En lång promenad. Följt av en till. Och ännu en. För inne kan man ju inte sitta. Då ute ropar och lockar. Kan inte låta bli att le. Le mot med människor, mot gatlyktor, mot vitsippor och mot nyutslagna björkar. Luvtröjan knuten runt höften. Ser på åkrar, lekplatser, planteringarna i stan, de vita sanddynerna vid havet. Allt det här är mitt. Och ditt. Och vårt. Och min hud doftar av sol!

Sov gott alla!

6 kommentarer:

 1. Jag bara älskar ditt sätt att uttrycka dig! Jag tror att jag ska slänga iväg ett mail till en massa bokförlag och be dem fånga upp dig!

  Jag vill ha en bok om Paris...till att börja med! ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en njutningsfull tid framöver. Bara dra in i näsan o hålla kvar känslan så länge det går.
  Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 3. Åhh, det låter så härligt! Och sen försöker jag uppleva det och misslyckas kapitalt. Solens strålar bränner i stället för värmer, på med maximal solskyddsfaktor direkt. Solens strålar sticker i ögonen och huvudvärken kommer krypande, på med solglasögonen direkt. Värmen påverkar mitt huvud och min mage så illamåendet ligger på lur, heltäckande luftig klädsel, hatt, parasoll, men inget hjälper... Det blir att gå ner i källaren och lyssna på familjens glada skratt där utanför källarfönstren... Det finns nog en anledning till att jag trots flera flyttar alltid återvänder hit där det är isiga vindar just nu och det väntas snö till helgen...

  SvaraRadera
 4. Sol mot hud är allt en riktigt härlig doft. Njut för fullt av våren! Skulle gärna byta höstblåst mot vårsol i alla fall en liten stund! Kram

  SvaraRadera
 5. Härligt, älskar doften av sol :) kramar i massor och tack för dina fina ord M

  SvaraRadera
 6. Jag är som en björn som går i ide, mentalt ide och nu äntligen har vaknat upp efter en lång dvala. Jag älskar. Jag lever upp. Kram

  SvaraRadera