Summa sidvisningar

2012-05-20

Att komma till ro


Den vackra, sommardoftande dagen har kommit till ro. Den lövade naturen sänker nu en annan form av dunkelt nattmörker. Himlen antar en annan djupblå färg. Natten har andra ljud denna tid på året. Som en maklig mö, dröjer sig ljuset kvar – hela dygnet – men mellan träden råder ett sammetsvart mörker, där de nyutsprungna bladen bildar en mörk gardin mot det guldiga nattskimret. Dagen har kommit till ro.

De glada, plaskande barnen har kommit till ro. De, som bara har barns bekymmer, sover sött i sina sängar. Varma och fyllda med dagens lek och sommardofter. Deras skratt klingar fortfarande mellan husen och väntar bara på att plockas upp på ännu en ny, solstänkt dag. Det finns dock andra barn också. Som inte kommer till ro. Denna natt heller.

De förväntansfulla förberedelserna har kommit till ro. Festen är över. Nedplockad och undanstuvad. Borden, stolarna tillbakaflyttade. Diskande, över en balja med hett vatten, ler jag åt minnet. Åt minnet över alla de kära ansiktena, alla smakerna och alla ärligt menade uttryck. Min själ är fylld. Och kommer till ro.

Den lilla 9år har kommit till ro. I hennes plats har 39år blivit en hel människa. De dagar 9år inte orkar, bär 39 henne hur lätt som helst. Talar ömt till henne, stryker henne över kinden och ger henne styrkan och kraften att läka. För då var då – nu är nu. Och 39 hjälper 9 att se orsak och verkan. Ger henne svaren på varför. Vi har kommit till ro – tillsammans.

Önskar er alla att få komma till ro! Ha en god natt!

11 kommentarer:

 1. Jag sitter på Sjukvårdsrådgivningen 1177 i Gävleborg/Uppsala län å jag kommer först till ro imorgonbitti kl 8. Ååå det skall bli så skööönt.
  Det är mörkt och kusligt ute, vi sitter nästan ute i skogen i en gammal byggnad. Trivsamt.
  Kram
  Viveka

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hoppas natten var skön.. Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt! Vilken resa du gjort! Var stolt. Kramar!

  SvaraRadera
 5. Jag önskar att fler skulle komma till insikt som du har gjort.
  Då var då och nu är nu.
  Kram du kära maskrosbarn.

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint, det där med barnen särskilt. Blev rörd och det blir jag inte så lätt. Tack för kommentarer på min blogg förresten! Kram.

  SvaraRadera
 7. Det är lätt att komma bort från den ro man ibland. Just nu känner jag mig långt bort men men.

  Tack snälla för din kommentar.

  Kram u

  SvaraRadera
 8. Läser ikapp lite, kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Helt fantastiskt skrivet som vanligt :)

  Sv: Jo den vart helt fantastiskt ;) .

  Önskar dig en bra kväll... :)

  SvaraRadera
 10. Tack fina du för dina kommentarer hos mig!
  Jag tror att jag kanske kommer att få sova nu då läkaren dubblat dosen drömpiller till natten...*L*
  Dina egna texter är alltid underbara att läsa, du har skriftens gåva!
  Kram, kram

  SvaraRadera
 11. Jag blir glad åt det du skriver åt 9år, det önskar jag alla barn som varit i samma situation, att få omvårdnad och stöd av sitt vuxna jag!

  SvaraRadera