Summa sidvisningar

2012-05-05

Att musikutmanas XXVI


Denna fullmånenatt. Denna oknyttsnatt. Tydligen är det någon form av supermåne i natt. Om detta har det nog sagts nog allaredan. Skrivits spaltmeter. Sittande på min divan, i tryggheten bland de mina, leker jag med tanken på allt oknytt som rör sig där ute. Alla de väsen som plötsligt störs i sin nattro. Alla de själar som av oro över att bli sedda denna ljusa natt, skyndar sig bort ur mitt synfält, precis i kanten av skuggan.

Det är en natt när jag vet att jag inte kommer att sova. Jag välsignar det faktum att det är en ledig dag i morgon – att jag då kan ta igen det jag inte får vilat i natt. Mitt logiska sinne förhindrar mig från att tro att fullmånen spelar någon roll. Men det är inte logiken som sjunger högst inom mig en sådan här natt. Det är något annat. Som hummar, vaknar och försiktigt kikar fram. Hade jag varit i mitt tango-mode hade jag hänfallit åt allehanda djupa funderingar, men jag är inte där i kväll. Ikväll är jag nyfiken och glad. Lite förväntansfull. Så. Jag välkomnar denna natt. Ser den som ett äventyr.

Vi börjar nu närma oss ett slut på musikutmaningen. Bara fyra utmaningar till. Jag tackar er alla som stannat kvar, som inte tröttnat på mig. Tack skall ni ha! Kvällens utmaning är av den vemodiga sorten. Låt du spelar när ett förhållande tagit slut. Förmodligen hade det egentligen blivit någon ungersk ballad eller något med Fergal Sharkey, men då detta skall gå i ESCs-tecken väljer jag följande:

Patricia Kaas för Frankrike 2009 med ”Et s'il fallait le faire” Melodin får min själ att snyfta. Lyssna.Ha en underbar lördagskväll!!

4 kommentarer:

 1. Vacker låt... Jasså, supermåne? Tänk, DET har jag missat! Å jag som är "smyg-amatör-häxa" och allt. Ska genast läsa på och se vad jag kan koka ihop :-)
  Förmodligen därför hela min kropp och själ har skrikit sig till skog och natur i dag då.
  Kramisar och hoppas du får en God Natt!

  SvaraRadera
 2. Det är något storslaget och magiskt med fullmåne. Det sägs att det föds extra många barn, att psykakuten har mer att göra nätter som denna.
  Själv hade jag svårt att koncentrera mej på körningen hem från jobbet ikväll, det var som om månen drog mej till sej. Jag gillar fullmåne,jag känner mej tryggare. Det ärlite som att stå å se på havet, allt mitt blir så världsligt inför detta pampiga oändliga.
  Trevlig natt då, jag ser fram emot måndag. Mkt! Kram

  SvaraRadera
 3. Fergal Sharkey är en favorit här med :)Hoppas du får en härlig söndag kramar Diana

  SvaraRadera
 4. Ja jag blr då jäkligt påverkad av månen. Ofta vet jag inte ens om att det är fullmåne. Men dragningskraft och annat måste ju spela in.

  Det har då varit en jäkla natt. Och en jäkla morgon. Uff.

  SvaraRadera