Summa sidvisningar

2012-05-10

Att musikutmanas XXVIII


”30 dagar av musik” är snart över. Då återställs ordningen här. Då har ESC 2012 förmodligen också varit och vi har en vinnare. Det har varit kul att minnas sig igenom gamla schlagerfinaler och tävlingar. Galna scenshower, tråkiga ballader, ännu galnare ickesångnummer och fantastiska, minnesvärda bidrag. Jag vet att många ondgör sig över röstningar – över kvalitéen med mera. Men mig rör det inte i ryggen. Jag köper spektaklet rätt av. Skrattar och njuter. Ibland tycker jag att låten som vinner verkligen är en vinnare – ibland stänger jag av tv:n i vredesmod. Bra och dåligt. Upp och ner.

Ikväll är det utmaning 28: Den sämsta sommardängan under 2000-talet. I ESC-form då.

Njaa, det går nog inte. För låten jag tänker på ikväll är verkligen inte dålig. Men. En sommardänga kan man verkligen påstå att det var. Och efter sååååå många lyssningar blev den något outhärdlig. Men när jag nu lyssnar på den – efter ett par års vila – kan jag återigen uppskatta den. Varsågoda:

Mihai Traistariu för Rumänien med ”Tornero” 2006Sov gott och ha en fin fredag i morgon!

7 kommentarer:

 1. Känner igen låten, men har aldrig spelat den så mycket. För mig blir det mest de svenska låtarna som tävla om finalplats jag sen spelar. Väljer ut de jag gillar till spellistan och kör sen dem till öronen trillar av :-)
  Hoppas du får en fin Fredag! kram

  SvaraRadera
 2. Jag köper det också, rakt av! Förundras och njuter och svär och förfasas. Underbart! Ser mycket fram emot finalen om två veckor!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är rätt bra underhållning. Sv: Nu står det fläktar i källaren som ska torka upp allt. Det verkar som om det går på försäkringen trots allt. Turligt nog. Men det tar nog ett tag innan allt torkat upp. Ha en fin fredagkväll. Kram

  SvaraRadera
 4. Å den DÄR dängan. Helt glömt bort. =D

  SvaraRadera
 5. Go helg till Dig.
  Kram
  Viveka

  SvaraRadera
 6. Den kunde jag minsann sjunga med i! Och jag ser fram emot ESC, kommer att se båda semifinalerna och finalen och bara njuta! Bryr mig inte så mycket om röstningen och vem som vinner, men ÄLSKAR showen, spektaklet och glittret!

  SvaraRadera