Summa sidvisningar

2014-09-07

Att quizza

Sent på söndagskväll ringer telefonen. Med handduken virad omkring mig snubblar jag ut ur duschrummet. Det är en journalist. Som har ställt i ordning ett lite politikerquizz. Och det slår mig att jag är politiker. Som skall ”quizza” lite tokroligt veckan innan valet. I handduk. En söndagskväll när en massa andra tankar jagar varandra i huvudet.
Men jag quizzar. Och får noll rätt av åtta. Det blir ju något att stoltsera med i vår lokaltidning, nu i veckan. Strax innan valet.  Jag suckar. Drar handduken noggrannare runt mig. Inte ett rätt. Av åtta. Och quizzet handlade om politik. Lokalpolitik. Så det är ju bra – inte – att jag verkar ha noll koll.
Journalisten läste åtta enmeningsutdrag från åtta partiers lokala valmanifest. Och jag satte uppenbarligen inte ens vårt egna. Han urskuldar sig och säger att de han talat med innan mig lyckats lika bra som jag. Kanske är det han som valt alltför allmängiltiga meningar? Nja, jag vet inte jag. Kanske kan det vara så att partierna lokalt faktiskt kan tycka ganska likt ibland? Vi vill alla våra kommuninvånare gott. Det som skiljer oss åt är kanske det man inte kan utläsa ur en mening: tillvägagångssättet.
Det är därför som ideologier är livsviktiga. Fortfarande. Nu och för alltid.

/Huttrande hälsningar från en kommunpolitiker, iklädd handduk, svarande på telefon en söndagskväll. Ring igen – med frågor om ideologi.    

3 kommentarer:

 1. :) Ler för mej själv, för det är så typiskt. Å man bryr sej fastän man vet att det inte är nåt att bry sej om. För det ÄR det inte.
  En vecka kvar till valet. Jag längtar. Och fasar.
  Rätt säker på röd vinst. Men tyvärr rätt säker på stora framgångar för Sd oxå.
  Å där jag tidigare var arg har jag nu blivit mer ledsen. Sd är näst största parti inom LO.
  Det som är sorgligt är inte Jimmie och hans fjantarmé. Det som är sorgligt är att så många människor stödjer egoism och bakåtsträvande, stödjer "vi å dom mentaliteten" Det sliter det här samhället mitt itu.
  Jag beundrar dej och ditt engagemang, det vet du. På söndag kryssar jag ditt namn.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jag tänkte på det nu när reklamen från partierna börjar trilla in här hemma. Det går aldrig att känna igen de lokala frågornas partitillhörighet genom att titta på riksfrågorna. Lokalt kan det vara kors och tvärs, hit och dit. Och det är ju för det du säger, att partierna vill det bästa för kommunens innevånare och det är på lokalnivå som ideologierna ska bli praktisk handling. Inte alltid det lättaste, särskilt inte som många partier (på högerkanten) helt verkar sakna ideologi och vision, det handlar mer om pengar...

  SvaraRadera