Summa sidvisningar

2014-01-16

Att hålla torsdag

Sedan var det dags att gå och lägga sig. Ingen idé att sitta uppe och fila mer på tankar, uttryck och idéer. Ingen idé att planera framåt mot ett utifallomeventuellt. Inte vid den här tiden. Nu är det tid för vila, för sömn och drömmar. Det är dags att packa in torsdagen för att aldrig mer återse den.

Huset är städat. Tulpanerna är snittade och ställda i nytt kallt vatten. Utanför blåser iskalla vindar med små korn av snö i dem. Det är mörkt och tomt ute på gatan. B och L ligger och sover. Och jag sitter med laptopen i knät framför en tv utan ljud. Andas. Gäspar. I morgon är det fredag.

Vi skall handla födelsedagspresent i helgen. B blir 14. Han skall bestämma vilken tårta han vill ha. Det blir träning. Lasange och film. En och annan smoothie. Men först är det en begravning i morgon. Det är som det är med livet. Det är inte rättvist. Men antagligen så har livet självt aldrig egentligen lovat att det skall vara rättvist. Det är vi själva som någonstans har fått för oss det.


Hoppas att ni har det väl därute i natten. Att ni inte fryser. Hoppas att ni får en fin fredag.  

2 kommentarer:

  1. Nej, rättvisan är upp till oss människor att skapa, i den mån vi kan. Och förhoppningsvis har vi snart en ledning i landet som åtminstone har rättvisa som intention, inte som nu att intentionen verkar vara att ge till den som redan har på bekostnad av den som inget har...

    SvaraRadera