Summa sidvisningar

2014-01-08

Att skymta pärlemovardag

Scenen är lagd. Ljuset softat och linsen gör konturerna mjuka. Någonstans ifrån strömmar vacker, ordlös musik och färgerna är mättade med guld. Mitt i ett delat skratt skymtar jag så det underbara.

Ändrade planer. Trötthet till gränsen av utmattning. En ”ingenbrafrisyrdag” och en "intehunnitmedallplaneringochallaförberedelserdag". Trots detta. Trots det skymtar jag det sanna. Det förklarade ögonblicket. Ty scenen är lagd. Och, liksom alla härdade skeptiker, ryggar jag lite för det faktum. Tror att det är en fånig, klyschig, illusion. En smetig, tramsig iscensättning av ett lurat öga. Inget kan vara mer fel. För trots att jag blinkar hårt försvinner inte ögonblicket.


Trots att scenen ändras, vet jag att jag såg vad jag såg. Gyllene mellandagar. Vardagar, med gyllene ögonblick. En gång, någon gång, skall dessa ögonblick vara allt längre. Jag har tid att vänta. Har inte bråttom. Än.

En liten Ergo - omedveten om gråstensdagar och pärlemodagar.

3 kommentarer:

 1. Jag är, som du vet, otroligt trött. I dag var dessutom en migrändag och en mötesdag. Ingen bra start alls. Men, jag känner ändå att nått är på väg tillbaka. För jag är trött men glad! Inte ledsen! Det jag anar är nog pärlemor, tack för det ordet!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar söt liten Ergo! Och om du känner att 2014 är året då du tar upp mitt tidigare erbjudande så är det bara att maila =) bamsekram

  SvaraRadera
 3. Härligt att ana en pärlemorvardag!
  Kram

  SvaraRadera