Summa sidvisningar

2013-09-08

Att finnas i september


Brittsommar, sensommar, indiansommar. Kärt barn har verkligen många namn. Det är så sant så. För min del får man kalla det vad man vill. Jag är lycklig. Förvisso är det så – här på västkusten – att rent vetenskapligt, börjar inte hösten förrän den 1 oktober, men det är många somrar sedan den vetenskapen har känts sann och korrekt.

Ljuset är underbart. Värmen, som rör vid mitt ansikte. De härliga morgonpromenaderna, till fåglars kvitter. De fantastiska kvällarna, som gör kvällslöpningen till något man längtar till. Brittsommar, sensommar, indiansommar. Mig kvittar det lika vad man döper det till. För jag är lycklig.

För var dag som går i solsken, ger en dag mindre till regn och rusk. Till jämntjocka, mörkgråa moln, till piskande regn från sidan och slasksnö som fryser till isiga, knaggliga, livsfarliga färdvägar. För var dag mitt ljus stannar, slipper jag tända stearinljus, i en deprimerad avvaktan på att mörkret skall lyfta. Så det spelar mig ingen roll hur denna tid benämns. Jag är lycklig.

En härlig dag – med solsken, skratt och vila – och i morgon en likadan. Sådana dagar är livet enkelt att leva.

8 kommentarer:

 1. ja det är underbart som det är nu med sol, dagg på morgnarna och dofterna. Hoppas att det håller åtminstone en månad till!
  Kram fina M

  SvaraRadera
 2. JAg struntar också i vad det kallas - så länge det är!

  SvaraRadera
 3. Härliga dagar - vill ha många av dem! /Mormor

  SvaraRadera
 4. Njut! Jag unnar dig verkligen den här sommaren och den här september - och går själv ner i källaren, målar, snickrar och gömmer mig i väntan på den "riktiga" hösten...

  SvaraRadera
 5. Ja, det är gudomliga dagar nu...
  Jag har njutit varje sekund jag varit ute..
  Ha en fin dag !!

  SvaraRadera
 6. Det är fantastiskt hur fint det är och jag har inget minne av att det varit sådant här fint väder i September förut.
  Kramar i miljoner finaste du / Jane

  SvaraRadera
 7. Underbart! Jag är så glad att sommaren håller sig kvar en stund hos er. Kram

  SvaraRadera
 8. Ja visst är det skönt, även om jag personligen inte är så väldigt väderberoende - kan tycka att höst/rusk och mörker kan vara skönt och mysigt också att få tända ljus, kura inne och längta e jul och lucia. Men visst är det så mycket härligare med ljus och värme. Stora kramen till dig Monika

  SvaraRadera