Summa sidvisningar

2013-09-03

Att sitta ordlös


Så är det. Ordlös sitter jag här. Utan någon melodi att ta tag i. Inget som viskar i örat, inget som väntar på att bli sagt. Små försök görs förvisso. Ett borttappat uttryck, en fantastisk ordkombination. Men allt rinner av mig, som vatten på en gås. För sekunden senare är allt glömt.

Så är det. När inget egentligen alls fattas en eller är fel. Men gruset i ögonen svider. Då hittar man inte ord. Inga uttryck eller tankar kan hållas ihop. Vilken dag är det? Torsdag? Inte? Den brännande känslan i ögonen avslöjar inget. Alls.

Så är det. När man är trött. Och trött. Då saknar man ord. Men man kan le. Och visa att allt faktiskt egentligen är bra. Och man kan stryka någons kind och borra ner näsan i någons nacke. För det behövs inga ord, inga slingor av uttryck. Då gör det inte så mycket att man är trött. Ordlös. 

3 kommentarer:

 1. En annan twist på det där (i alla fall för mig) är att när man är trött och orden saknas så känner man mest. och då kan man hitta känslor som gömt sig långt långt borta och som vill komma upp igen. Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas du fått vila på det sett du behöver! Ja det ska bli toppen att få baka en massa gott att ta hem.
  Ta hand om dig! Låt inte din kraft och lust försvinna in i mörkret igen. Det finns bara en av dig och du vill vara aktiv eller hur?!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ordlös, det har jag oxå varit. I tre dagar. Inte alls kul att vara så trött, skönt att du hittar andra uttryckssätt. Jag får kattgos!

  SvaraRadera