Summa sidvisningar

2013-10-04

Att ströva


Strövar genom landskapet. I naturens vackert skiftande färger. Trädens toppar är doppade i guld och de djuporangea rönnbären vilar i klasar mot de sammetsgröna löven. Himlen är hög och krispigt blå. Det är väder att ströva i.

Strövar genom livet. Ty strövar man, rör man sig med öppet sinne, villig att fånga nyanserna och se förbi det uppenbara. Strövar man utgår man inte automatiskt från att vägen är slät och bred, utan man välkomnar gropar, kurvor och skarpa svängar.

Hösten är strövartid. Vintern är eftertankens tid. Våren de nya möjligheternas tid och sommaren är njutningens tid. För mig. Förmodligen är det på ett helt annat sätt för de flesta andra. Och det är sådant jag funderar på under hösten och mina strövtåg. Bland annat.

För jag funderar också på de små skogsmössen, eller de vackra rådjuren. Jag funderar på klimathotet, på sopsortering, på hur man värdesätter ett människoliv. Jag funderar över vad det är som gör att jag funderar, över varför det ömmar under min trampdyna på ett visst sätt av en viss sko.

Så jag antar att hösten inte bara är strövtågens tid, utan även funderingarnas. 

4 kommentarer:

 1. Åhh, funderingarnas tid, det kanske är därför jag gillar hösten så mycket!

  SvaraRadera
 2. Tack för dina kommentarer. Konserten är nästa vecka och jo jag kommer att gå på den gör annars ångrar jag mig!
  Den kära lilla ettåringen ska det bli toppen att fira.
  Hoppas du får en bra helg.
  Det är bra med tider av funderingar

  SvaraRadera
 3. Vet inte om just vinter förknippas med eftertanke. Annars håller jag med dig om årstiderna och dess förutsättningar. Eftertanke ägnar jag mig mycket åt när jag strövar och strövar gör jag lite när som helst. Tack för att du bidrar till cancerforskningen genom att kommentera hos mig
  Kram

  SvaraRadera
 4. När jag var yngre älskade jag att ströva runt på hösten. Den årstiden var den bästa. nuförtiden så fungerar jag dåligt när hösten är här och ännu sämre under vintern.
  Jag tänker aldrig på att jag skulle vilja vara yngre (huvvaligen) men i detta fallet så önskar jag mig tillbaka till känslan jag hade då.
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera