Summa sidvisningar

2014-03-05

Att fortsätta om böcker

Dag 21 – Favoritbok från din barndom
Dag 22 – Den bästa boken du äger
Dag 23 – En bok som du har velat läsa en längre tid

Hav tålamod med mig kära läsare – ni få som orkar kvar – snart är utmaningen genomförd!

Egentligen har jag skrivit om mina barndomsfavoriter. Men, för att välja en annan bok måste det nog bli ”Lilla huset på prärien”-serien, skriven av Laura Ingalls Wilder. Jag har även den i bokhyllorna, hela serien. Jag avgudade familjen Ingalls. Lauras starka karaktär och deras fantastiskt rara föräldrar. Det var en serie att fly till när lilla 9år tvingade tillbaka klumpen i bröstet.

Bild lånad från nätet - fanns ingen på den andra boken i serien: "Det lilla huset på prärien" så håll till godo med en bild på första delen. 


Den bästa boken?? Vad är det för fråga? Jag äger många älskade böcker. Men jag tar väl en bok jag redan nämnt: ”Igelkottens elegans” av Muriel Barbery. Fantastisk bok. En bok vävd av poesi.
Och så en bok jag velat läsa en längre tid: ”Boktjuven” av Michael Zusak. Jag HAR läst den. Men jag vill läsa den igen. Och igen. Och ännu en gång.


1 kommentar:

  1. Åhh, Lilla huset på prärien, älskade de böckerna (och avskydde tv-serien, den hade inget av böckernas charm...). Igelkotten slog inte hos mig, det vet du ju. Boktjuven har jag här hemma, ska ta itu med den när jag betat av andra böcker som legat till sig allt för länge!

    SvaraRadera